У частині Старого Салтова відновили газ

Енергетики продовжують роботи.

До газопостачання під’єднали перші 15 будинків.

У нижній частині селища Старий Салтів відновили систему розподілу газу та почали подавати газ до будинків. Як розповіли у Харківській філії «Газмережі», через обстріли Старий Салтів залишився без газу у травні минулого року. У листопаді, після деокупації, газову інфраструктуру відновили та під’єднали газ до будинків у верхній частині селища. Проте нижня частина була найбільш пошкодженою, траси газопроводів треба було обстежити на наявність вибухонебезпечних предметів. Після обстеження саперів до роботи приступили газовики.

«Для відбудови розбитої інфраструктури фахівці Харківської філії «Газмережі» обстежили на пошкодження та відремонтували 15 кілометрів газопроводів, замінили розбиту засувку на газорегуляторному пункті, ліквідували вже близько 20 пошкоджень газових комунікацій (розбиті труби на будинках, відірвані газові вводи) у домоволодіннях споживачів», — розповіли у «Газмережах».

До війни у Старому Салтові природним газом користувалися 1292 родини. На сьогодні газ відновили у 300 будинків, у тому числі 15 будинках у нижньому Салтові. Під’єднувати будинки до газопостачання продовжують.

Як писав KharkovNEWS.info, через дронову атаку Харківщини без газу залишилися 13 500 домогосподарств. 11 жовтня російські окупанти обстріляли «шахедами» Харківський район. Під обстріл потрапили села Буди, Бабаї та Подвірки. Був пошкоджений газогін, через що виникла пожежа.

Джерело

Новости Харькова