У центрі Харкова відкривається донорський пункт

Кров можна буде здавати у ТРЦ "Нікольський".

Харків’ян запрошують стати донорами.

29 жовтня у торгово-розважальному центрі «Нікольський» відкриється «Донор Центр». Він буде розташований на мінус першому поверсі неподалік ліфтів.

«Допомагайте захищати наших людей, нашу Україну та життя загалом! Чекаємо на всіх небайдужих. Слава всім нашим воїнам», — зазначили у ТРЦ «Нікольський».

Як розповів KharkovNEWS.info директор департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації Максим Хаустов, «Донор Центр» у «Нікольському» — це «відділ» Харківського обласного центру служби крові. 

«Це підрозділ нашого Центру крові, у п’ятницю відкриття, усіх запрошуємо. Для більшого охоплення усіх бажаючих здати кров. Приходьте», — сказав Хаустов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленький харківʼянин врятував життя батькові

Донорами крові можуть стати люди віком від 18 років і вагою від 50 кілограмів. Якщо людина пережила хірургічне втручання, то аби стати донором крові, має пройти пів року. Також шість місяців треба почекати при тату або пірсингу. До донорства не допустять людей із хронічними захворюваннями, тих, хто переніс гепатити В і С. Також протипоказанням є вагітність і лактація, менструація.

Напередодні та у день здачі крові донорам не слід їсти жирне, смажене, гостре, молочні продукти, яйця, банани. На сніданок рекомендують їсти кашу на воді, сухе печиво, пити солодкий чай. Алкоголь не можна пити за 48 годин до здачі крові, приймати ліки з вмістом аспірину та анальгетиків — за 78 годин. 

Джерело

Новости Харькова