У центрі Харкова прибрали радянський покажчик

Покажчик висів на будівлі сервісного центру.

Старий радянський покажчик лишався на будівлі протягом восьми років після перейменування вулиці.

На початку серпня співзасновник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков звернувся до адміністрації Київського району стосовно демонтажу адресного покажчика з написом — «Петровского, 35-Б», розташованого на фасаді будівлі. 30 серпня адміністрація надіслала відповідь. Там повідомили, що наразі радянський покажчик демонтований, замість нього встановили новий, із теперішньою назвою вулиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пам’ятнику біля харківського вишу закрили російський напис

«Адміністрацією району здійснено відповідні заходи з представниками сервісного центру копіювальної техніки та змінено на фасаді будівлі напис «Петровского, 35-Б» на «Ярослава Мудрого, 35-Б», — сказано у відповіді голови адміністрації Київського району Неллі Казанжиєвой.

Нагадаємо, вулицю Петровського у Харкові перейменували восени 2015 року. Вона отримала назву — «Вулиця Ярослава Мудрого».

Документ: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, 18 серпня депутати Харківської міської ради підтримали перейменування вулиць. У місті з’явилися топоніми на честь українського письменника, ученого та захисників, які загинули на війні, деяким вулицям повернули історичні назви.

Джерело

Новости Харькова