У центрі Харкова почали відновлювати трамвайні рельси

Співробітники "Міськелектротранссервісу" працюють кілька тижнів.

На вулиці Мироносицькій відновлюють рельси, раніше тут проклали пошкоджену російськими обстрілами контактну мережу.

У Харкові готуються відновити курсування трамваю №12. До повномасштабної війни він курсував за маршрутом Південний вокзал — Лісопарк. Кілька тижнів ремонтні бригади «Міськелектротранссервісу» прокладають рельси по вулиці Мироносицькій у напрямку парку. Роботи тривають навіть під снігом. Наприкінці 2023 року або на початку 2024 року, в залежності від погодних умов, трамвай повернеться.

«Усе буде без змін на цій ділянці, як до війни. Сподіваюсь, до кінця року встигнуть доробити або на початку року. Буде три випуски трамваю, до війни було, здається, п’ять. Але нам зараз дуже важко знайти водіїв на тармваї, бо це професія без броні. Люди не хочуть йти», — повідомив KharkovNEWS.info директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради Дмитро Липовий.

Нагадаємо, трамвай №12 не зміг курсувати під час війни через пошкодження контактної мережі та рельсів від обстрілів. Через серйозні руйнування рухомого складу та мережі повернулися трамваї.

«Тепер трамваї не можуть їздити там, де курсували раніше. Зокрема, трамвай №26 рухався від підстанції «Лосево», що на ХТЗ. Вона повністю знищена, там нема електрики. Крім того, від розворотного кола і до вулиці Героїв Праці — це Салтівська гілка — повністю знищено контактну мережу», — розповів Липовий.

Харків’яни писали кілька петицій до міськради ,аби повернули трамвай №12 або запустили автобус за цим маршрутом.

Нагадаємо, трамвай на вулиці Весніна міська влада прибрала під час війни, триває суд щодо його повернення. Тим часом у міській раді не виключають, що трамвай може з’явитися на сусдній вклиці, новій. Але спочатку треба вивчити пасажиропотік, який сильно зменшився у цьому районі за час повномасштабної війни.

Джерело

Новости Харькова