У Балаклії випробовують експериментальну машину для розмінування

Розмінувальна машина працює на Ізюмщині.

У Балаклії проводять випробування машини для розмінування.

Машину розробили фахівці комунального підприємства «Балаклійський Житлокомунсервіс». Вона є експериментальною, призначена для обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів у містах — там, де не може пройти спецтехніка і сапери. Машина працює за натискним принципом і може знешкоджувати протипіхотні міни «Пелюстка», якими усіяна Балаклійщина.

«Даний пристрій призначений для роботи в міських умовах, де є неможливим працювати спеціалізованій механізованій техніці саперів по розмінуванню, а також ручним способом, за допомогою металошукачів, у зв’язку з великою рослинністю», — розповіли у Балаклійській міській військовій адміністрації.

На відео, опублікованому адміністрацією, видно, що розмінувальна машина зроблена на базі електричного навантажувача американської компанії Bobcat. Замість ковша до навантажувача приєднаний мінний трал. Машина обстежує ділянку, вкриту високою травою. Автівкою керує сапер.

Зазначимо, щодня у Балаклійському районі знищують вибухонебезпечні предмети, але площа замінувань надвелика.

Як писав KharkovNEWS.info, харківські інженери створили трактор для розмінування. Над виробництвом трактора працювали кілька підприємств регіону спільно з обласною військовою адміністрацією, ДСНС, волонтерами та громадськими організаціями.

Джерело

Новости Харькова