Вулицю у Харкові пропонують перейменувати на честь загиблого біля Ізюма комбата

Олег Куцин загинув під час оборони Харківщини.

Одній з вулиць Харкова пропонують дати ім’я Олега Куцина — командира добровольчого батальйона «Карпатська Січ» і батальйона «Легіон Свободи».

Пропозицію щодо перейменування до Харківського міського голови Ігоря Терехова надіслав президент історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль.

Олег Куцин (Кум) — громадсько-політичний і військовий діяч, волонтер, почав боротьбу за Українську державу в 1989 році на Закарпатті. Був активістом Руху, «Просвіти», головою Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Державна самостійність України», згодом і заступником голови ДСУ, член політради Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. 

Із 1995 року Олег Куцин був учасником вшанування героїв Холодного Яру, із січня 1997 року — член Історичного клубу «Холодний Яр», потім став заступником голови.

Учасник Революції на граніті 1990 р. та Революції Гідності (2013-2014).

У 2014 — 2016 роках він — командир окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», учасник боїв за Донецький аеропорт та навколишні населені пункти. Очолював «Легіон Свободи». 24 лютого 2022 року він з побратимами відновив добровольчий батальйон «ОДЧ Карпатська Січ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові пропонують перейменувати вулицю на честь загиблого командира

«Відновлена ОДЧ “Карпатська Січ” від 24 лютого 2022 р. обороняла Київ, тримала позиції в Ірпені, Романівці, Стоянці та на броварському напрямку. Після деокупації Київщини підрозділ виконував завдання на ізюмському напрямку на Харківщині», — зазначає Роман Коваль. 

19 травня 2022 р. частина добровольчого батальйону ОДЧ “Карпатська Січ” увійшла до лав ЗСУ як 49-й Окремий піхотний батальйон Сухопутних військ ЗСУ “Карпатська Січ”.

Олег Куцин загинув на командному пункті у селі Вірнопілля під час боїв за Ізюм від прямого влучання артилерійського снаряда.

У лейтенанта ЗСУ — близько півтора десятка нагород і відзнак, Генеральний штаб ЗСУ представив Олега Куцина до нагороди “Герой України”, але остаточне рішення досі не ухвалене. Похований на Центральній алеї Байкового кладовища Києва за козацькою традицією.

Іменем Олега Куцина в Україні вже названі 5 вулиць, зокрема нова вулиця в місті Стрий Львівської області. У Тячеві Закарпатської області та Руському Полі на честь комбата перейменовано вулиці Пушкіна, в Ізюмі та Конотопі — вулиці Гастелло.

Як писав KharkovNEWS.info, вулицю у Харкові просять назвати на честь героя ЦАХАЛу

Звернення до Харківського міського голови.

 

Джерело

Новости Харькова