Володимир Зеленський призначив двох голів райадміністрацій на Харківщині

Володимир Зеленський підписав відповідні розпорядження.

25 вересня Президент України Володимир Зеленський призначив голів двох адміністрації у Харківській області.

Андрій Канашевич очолив Куп’янську районну державну адміністрацію, Володимир Усов став головою Харківської районної держадміністрації. Відповідні розпорядження №170/2023-рп і №171/2023-рп опубліковані на сайті президента.

Нагадаємо, 1 вересня Кабінет міністрів України погодив призначення Канашевича та Усова на ці посади. До призначення Канашевич був тимчасово виконуючим обов’язки голови Куп’янської районної державної (зараз — військової) адміністрації. Володимир Усов до погодження обіймав посаду першого заступника начальника Харківської районної військової адміністрації.

Андрію Канашевичу — 51 рік. Із 2015 по 2020 рік був депутатом Харківської обласної ради, мав бізнес. Навесні 2020 року був призначений головою Шевченківської райдержадміністрації.

Андрій Канашевич. Фото: Куп’янська міська військова адміністрація

Володимиру Усову — 50 років. У 2017 році був інспектором Держприкордонслужби. У 2019 році основним місцем роботи вказував фізичну особу-підприємця Вадима Слюсарєва. У квітні 2020 року його призначили на посаду голови Дергачівської райдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слюсарєв створив в Угорщині фірму і вивіз туди обладнання заводу з Харкова

Володимир Усов. Фото: Харківська райдержадміністрація

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов привітав із призначенням голів Куп’янської та Харківської райдержадміністрацій.

Зазначимо, іншим указом, №167/2023-рп, Володимир Зеленський звільнив Валерію Люботу з посади голови Куп’янської райдержадміністрації, який є батьком народного депутата від «Слуги народу» Дмитра Люботи. 

Як писав KharkovNEWS.info, 4 липня Кабмін погодив звільнення Валерія Люботи з посади голови Куп’янської районної державної адміністрації Харківської області. Валерій Любота у перші дні війни звертався щодо необхідності співпрацювати з окупантами. Пізніше він казав, що його змусили це казати «під дулом автомата». Востаннє Валерія Люботу бачили в Україні на початку повномасштабного вторгнення.

Джерело

Новости Харькова