Володимир Зеленський приїхав до оборонців Куп’янська

Президент побував на командному пункті 14-ої бригади.

Бійці отримали нагороди від президента.

19 лютого Президент України Володимир Зеленський приїхав у Харківську область. Він зустрівся із захисниками на Куп’янському напрямку. Тут тримають оборону бійці 14-ої князівської бригади на чолі з підполковником Олексієм Трубніковим.

«Харківщина. Командний пункт 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка боронить Куп’янськ. Обговорили важливі питання з комбригом, поспілкувалися з воїнами, вручив їм нагороди. Завжди честь — бути з нашими захисниками. Дякую від всіх українців, від всієї України за те, що ви робите щоденно таку велику роботу, за те, що захищаєте державу, наші сім’ї, незалежність, наш суверенітет!», — зазначив Зеленський.

Під час поїздки на Куп’янський напрямок президент заслухав доповідь командира бригади щодо оперативної обстановки на його ділянці фронту та взаємодії із суміжними підрозділами. Також Трубніков розповів про досвід використання безпілотників та боротьбу з російськими дронами за допомогою комплексів радіоелектронної боротьби. На нараді президент зібрав інформацію про потреби захисників у техніці та боєприпасах. 

Крім цього, голова держави нагородив бійців. Зокрема, Олег Апостол отримав звання «Герой України», Олександр Луценко — відзнаку «Хрест бойових заслуг», інші воїни — ордени Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» II–III ступенів.

«Радий бути сьогодні тут — побачити вас, привітати, бути вдячним від усіх українців, від усієї України за те, що ви робите щоденно таку велику роботу, за те, що захищаєте державу, наші сім’ї, незалежність, наш суверенітет. Впевнений у вас. Бажаю вам здоров’я, берегти себе та своїх побратимів. Це дуже важливо. Бажаю всім вам перемоги», — сказав Зеленський.

Як писав KharkovNEWS.info, Володимир Зеленський відвідав Харківщину наприкінці листопада 2023 року. Він відвідав командний пункт оборонців Куп’янська. Також під час візиту у регіон побував у метрошколі.

Джерело

Новости Харькова