Харківські кладовища закриють на Великдень

Харків'яни не зможуть потрапити до місць поховання.

Кладовища не працюватимуть через загрозу обстрілів.

На Великдень 5 травня у Харкові закриють усі кладовища та меморіальні комплекси, які знаходяться на балансі комунального підприємства «Ритуал». Жителям міста рекомендують не ходити на кладовища й меморіал протягом усіх великодніх свят та поминальних днів. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на КП «Ритуал».

«В умовах, коли ворог посилює ракетні атаки та удари безпілотниками по критичній та цивільній інфраструктурі Харкова, це допоможе убезпечитися від непередбачуваних обстрілів», — пояснили у міськраді.

У неділю 5 травня не працюватимуть як відкриті для відвідування, так і закриті через міни місця поховань. Буде зачинене, зокрема, кладовище №18 на пр. Гагаріна.

До сих пір закритими залишаються кладовища №13 (по вулиці Сковороди, 108), №15 (провулок Володі Дубініна), №17 (Курочкіна Гора, 1) і Польський меморіал жертвам тоталітаризму (Харківське шосе). Їх поки що не розмінували, тому Держслужбу України з надзвичайних ситуацій Харківщини заборонила вхід.

Дізнатися інформацію про роботу харківських цвинтарів та ритуальні послуги можна за номерами телефонів КП «Ритуал»16-40 та (057) 712-10-34.

Нагадаємо, минулого року кладовища були зачинені на Великдень, 16 квітня, та 23 квітня.

Як писав KharkovNEWS.info, мер Харкова Ігор Терехов звернувся до співробітників ДСНС із проханням розмінувати кладовище за межами містами. Воно зачинене із початку повномасштабного вторгнення.

Джерело

Новости Харькова