Винуватця ДТП на Харківщині, в якій постраждала дитина, засудили на чотири роки

У суді чоловік не визнав своєї провини.

Дівчинка отримала важкі тілесні ушкодження.

Лозівській міськрайонний суд Харківської області призначив 37-річному винуватцю ДТП, в якій постраждала дитина, покарання у вигляді чотирьох років ув’язнення з позбавлення права керувати транспортними засобами на два роки. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, аварія сталася у січні 2019 року у селищі Панютине (Лозівський район). Автівка Ford Focus виїхала на зустрічну смугу та зіткнулася з Opel Astra. У салоні останньої перебувала 13-річна дівчинка, вона постраждала. У суді довели, що водій Ford Focus не переконався у безпечності маневру, виїхав на зустрічні смугу при швидкості 60 кілометрів на годину і не дотримався безпечного бокового інтервалу.

«Внаслідок аварії 13-річна пасажирка автомобіля Opel Astra отримала травми, які належать до категорії тяжких тілесних ушкоджень. Під час судового розгляду водій автомобіля Ford Focus свою вину не визнав. Однак доказів, наданих стороною обвинувачення, виявилось достатньо для винесення обвинувального вироку», — розповіли у прокуратурі.

Чоловіка визнали винним за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілій тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У суді його взяли під варту. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває строк на апеляційне оскарження.

Як писав KharkovNEWS.info, 23 травня вдень на перехресті вулиці Танкопія та проспекту Петра Григоренка у Харкові зіштовхнулися автівки Hyundai Tucson і Chery Amulet. Під час зіткнення постраждала жінка та двоє дітей, які знаходилися у другій машині.

Джерело

Новости Харькова