Військові з Харківщини уразили техніки окупантів на 5,5 мільйона доларів

Уражені автівки, танк та артустановка.

Ворожі цілі виявили у Бахмуті.

Військові роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес», яка входить до 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка, уразили чотири одиниці техніки російських загарбники — БМП-2 (бойова машина піхоти), «КамАЗ», танк Т-80 та самохідну артилерійську установку 2С19. По техніці влучили FPV-дронами. Про це повідомив командир «Ахіллесу» Юрій Федоренко.

На бойовій машині піхоти знаходилася 30-міліметрова автоматична гармата та протитанковий ракетний комплекс «Фагот». У ній знаходився екіпаж у складі трьох окупантів та десант із восьми загарбників. Вартість БМП-2 оцінена у 150 000 доларів.

Уражений танк Т-80 мав 125-міліметрову гармату, його екіпаж складався із трьох окупантів. Вартість танку складає чотири мільйони гривень. Самохідна артилерійська установка мала дальність стрільби до 30 кілометрів, коштує 1,6 мільйона гривень.

Також техніку загарбників і самих окупантів виявляють та знищують на інших напрямках й інші підрозділи Збройних сил України. За інформацією начальника пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша, минулої доби українські захисники на Лимано-Куп’янському напрямку ліквідували 214 російських військових, знищили 18 зразків озброєння та техніки ворога. Зокрема, це чотири танки (два Т-80 і два Т-72), сім бойових броньованих машин, артилерійські ствольні установки та автомобільна техніка, яка перевозила особовий склад.

Як писав KharkovNEWS.info, минулої доби російські військові здійснили на Куп’янському напрямку понад десять атак. Позиції української армії штурмували біля сіл Синьківка та Іванівка у Куп’янському районі (на північний і південний схід від Куп’янська). Збройні сили України усі атаки відбили.

Джерело

Новости Харькова