Відповідальному за культуру росіян на Харківщині оголосили підозру

Підозра оголошена заочно.

Після деокупації колаборант Ніклієнов утік у Росію.

Управління Служби безпеки України у Харківській області заочно оголосило підозру у колабораційній діяльності так званому «начальнику управління культури, молоді та спорту військово-цивільної адміністрації Харківської області» Андрію Ніклієнову. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Офіс генерального прокурора України.

Ніклієнов народився у Симферополі, йому 47 років. Слідчі встановили, що Ніклієнов добровільно очолив це «управління» у червні 2022 року. В окупантів він займався планами проведення масових пропагандистських заходів на підтримку Росії. У вересні Ніклієнов утік у Росію та став так званим «заступником міністра культури, молоді та спорту військово-цивільної адміністрації Харківської області».

Раніше, у 2014 році Ніклієнов був керівником благодійного фонду «Кримська ініціатива». Фонд зареєстрований в окупованому Криму за російським законодавством. Одним з активістів цього фонду був Геннадій Сівака, якого призначили «гауляйтером Генічеська».

У 2019 році Ніклієнов очолював телерадіокомпанію в окупованому Луганську. Тоді місцеві сепаратисти були невдоволені призначенням і називали його СТОшником (колись він працював на СТО).

За словами прихильниці «республіки» Інги Шумакової, колишньому керівнику телерадіокомпанії не подовжили контракт через те, що він відмовився зробити «відкат» та призначили на його місце Ніклієнова. У 2022 році Ніклієнова знову хотіли призначити на посаду директора телерадіокомпанії в «ЛНР». Наразі Ніклієнов їздить по Бєлгородщині.

«Зараз Ніклієнов достатньо часто з’являється в Бєлгородській області рф на публічних заходах колаборантів з так званої «військово-цивільної адміністрації Харківської області», — зазначили у ХАЦі.

Підозру Ніклієнову сформували за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Фото: ХАЦФото: ХАЦФото: ХАЦ

Як писав KharkovNEWS.info, за державну зраду судитимуть 49-річну голову Наталинської сільської ради Олену Третяк. Вона пішла на співпрацю з ворогом, хоча її громада не перебувала в окупації.

Джерело

Новости Харькова