Від пістолетів до ручних гранатометів: харківській спецпідрозділ Kraken показав свою зброю

Бійці озброєні за стандартами НАТО.

Бійці спецпідрозділу ГУР МО України Kraken починали воювати з радянською зброєю, тепер все зовсім інакше. 

«Яка була зброя? Вона була вся радянська, автомати АК, пістолети ПМ, АПС, кулемети АКМ. Пройшов рік, і за рік у підрозділі все помінялось. Ми повністю переозброїлися під стандарти НАТО. В кожного військовослужбовця стрілецька зброя починаючи з пістолета Glock 4 генерації», — розповів «Українській правді» командир спецпідрозділу Віто.

Військовослужбовець спецпідрозділу Рольф показав свій модернізований кулемет Калашнікова. З ним він стримав групу найманців ЧВК «Вагнер» під Соледаром.

«Вагнерівці йшли із Соледара, хотіли перекрити дорогу в напрямок Бахмута. Ми на добу заступали, нас було 17 осіб приблизно, ми зайняли позиції, і тримали оборону. За ніч група знищила приблизно до 200 найманців», — розповів боєць.

Наразі в підрозділі багато сучасного озброєння і важкої трофейної техніки: БТР, БМП, танки і артилерія. Сучасну зброю використовують в розвідувально-диверсійних та ударно-штурмових операціях. 

В арсеналі Kraken є австрійські пістолети Glock, швейцарські пістолети-кулемети B&T, американські штурмові гвинтівки M4A1, DD MK18, бельгійські Scar та легкі ручні багатозарядні гранатомети RBG6 виробництва Хорватії. 

Спецпідрозділ ГУР МО Kraken був заснований у березні 2022 року в Харкові. Ядром спецпідрозділу Kraken стали харківські ветерани “Азова”, ультрас та звичайні добровольці. Бійці брали участь у багатьох спецопераціях по звільненню Харківщини.

Як писав KharkovNEWS.info, харківський спецпідрозділ ГУР шукає добровольців

Джерело

Новости Харькова