Верещук обіцяє нову хвилю примусової евакуації у Харківській області

У Мінреінтеграції чекають рішення Ради Оборони Харківщини щодо початку евакуації сімей із дітьми.

У Міністерстві реінтеграції говорять, що окремі населені пункти Харківської області готуються до обов’язкової евакуації дітей.

Про це сказала віцепрем’єр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

«Готується нова область — Харківська область готується до обов’язкової евакуації, у тому числі з деяких населених пунктів — у примусовий спосіб щодо дітей”, — сказала Верещук.

Про які населені пункти Куп`янського району йдеться, міністр не поточнила. За її даними, найближчим часом має відбутися засідання Ради Оборони Харківщини, де буде прийняте відповідне рішення. За словами Верещук, влада повинна «зробити все, щоб цивільне населення не страждало».

Речниця голови Харківської обласної військової адміністрації Олена Шаповал повідомила KharkovNEWS.info, що сьогодні засідання Ради Оборони не заплановане.

Нагадаємо, останні два тижня росіяни накопичили потужний наступальний кулак на Куп’янському напрямку і намагаються прорвати оборону ЗСУ з двох боків, аби дістатися міста Куп’янськ. Навколишні села потерпають від безперервних обстрілів. Зокрема, росіяни обстрілюють Петропалівку, Синьківку, Куп’янськ-Вузловий, Подоли, Ківшарівку.

За останньою інформацією, у громаді залишаються понад 12 500 мешканців, зокрема 546 дітей.

Як писав KharkovNEWS.info, удень 8 серпня російські загарбники обстріляли місто Куп’янськ, був поранений 14-річний хлопець.

Раніше евакуація дітей із батьками була оголошена у Вовчанській громаді. Із прикордонних сіл удалося вивезти майже 200 сімей.

Джерело

Новости Харькова