Великий харківський м’ясокомбінат переїжджає на Волинь

Власник м`ясокомбінату повідомив про релокацію підприємства.

Велике м’ясопереробне підприємство з Харківщини релокується до Ківерцівської громади.

Власник харківського підприємства «ВП Роганський м’ясокомбінат» домовився з обласною владою Волині про будівництво м’ясного центру у Луцькому районі. Про це повідоммила місцева влада після підписанн ядоговору із власником м`ясокомбінату Ігорем Фельдштейном. Усе устаткування, яке частково уціліло після деокупації міста Вовчанськ, планують перевезти.

Як розповів Фельдштейн, щороку у Вовчанську 18 000 тонн сиров’ялених, сирокопчених та твердокопчених ковбасних продуктів. А з 24 лютого 2022 року підприємство опинилося під російською окупацією та було розграбоване.

«Після звільнення міста деяке обладнання ми вивезли. На жаль, російські ракетні атаки зруйнували виробництво, а обстріли продовжуються й до сьогодні. Тому ми вирішили припинити там діяльність та переїхати у безпечніший регіон, – зазначив Ігор Фельдштейн. – З початку повномасштабного вторгнення велика кількість наших спеціалістів виїхали за кордон та в інші області України. Зокрема, й на Волинь. Тому ми прийняли рішення розглянути вашу область для будівництва м’ясокомбінату».

Судячи з усього, Фельдштейн давно обрав Волинь для релокації бізнесу. Місцеві ЗМІ повідомляли, що «Роганський м’ясокомбінат» передав місцевим військовим автомобілі. За даними Оpendatabot, 17 серпня 2023 року був створений філіал «Роганського м`ясокомбінату».

Ігор Фельдштейн є власником багатьох бізнесів на Харківщині. У 2020 році він балотувався до Харківської міської ради від «Блоку Кернеса «Успішний Харків», але не був обраний. У 2019 році заснував також проєкт MeatZone. Відкривати ковбасний магазин-кафе на проспекті Науки приїхав перший заступник мера Ігор Терехов, а пасинок Кернеса Родіон Гайсинський рекламував його появу в своєму Інстаграмі. Саме з Гайсинським пов’язували новий бізнес, хоча його офіційний власник — засновник «Роганського м’ясокомбінату» Ігор Фельдштейн.

Кі́верці — місто районного значення у Луцькому районі, населення становить 14,9 тис. мешканців.

Нагадаємо, це не перший великий релокований із Харківщини бізнес. У 2022 році на Львівщині почали будувати хлібокомбінат «Кулиничі». У 2023 році стало відомо, що компанія «Філіп Моріс», яка вимушено зупинила виробництво на Харківщині у 2022 році, почала будівництво на Львівщині.

Як писав KharkovNEWS.info, харківські підприємці оцінюють умови ведення бізнесу в регіоні на 1,62 бали за п’ятибальною системою. Це найгірший результат серед регіонів України. Основними проблемами бізнесмени вважають близькість лінії фронту, мобілізацію та відсутність грошей у клієнтів.

Джерело

Новости Харькова