В Ізюмі завершились пошукові роботи серед завалів знищеного будинку

ДСНС проводили роботи у будинку по вулиці Пам'яті.

Під час розбору завалів рештків тіл загиблих не знайшли.

Розбір завалів п’ятиповерхового будинку в Ізюмі, який російські окупанти знищили 9 березня 2022 року, тривав із понеділка 31 липня. Учора рятувальники завершили роботи. Тіл загиблих або їхніх рештків не знайшли. На місці виявили уламки російського снаряда. Їх передали правоохоронцям для встановлення типу снаряда та проведення слідства.

«Роботи завершилися. Розібрали повністю все, до підвалу. Рештки не знайдені, знайдені лише уламки авіабомби. Все, що знаходили, передавали правоохоронцям», — розповів KharkovNEWS.info речник Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Євген Василенко.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни знищили п’ятиповерхівку в Ізюмі 9 березня 2022 року. За два місяці голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що з-під завалів цього будинку дістали тіла 44 загиблих цивільних. Загинули цілі сім’ї, які переховувалися у підвалах від авіанальотів.

Улітку 2023 року правоохоронцям стало відомо про те, що під завалами будинку в Ізюмі можуть знаходитися рештки тіл п’ятьох загиблих. Тому у ДСНС вирішили обстежити підвальні приміщення та перші поверхи, пошукові роботи поновили. Рятувальники, зокрема, розбирали нестійкі зруйновані конструкції з верхніх поверхів, розчищали вцілілі приміщення від будівельного сміття та ретельно його просіювали, аби виявити фрагменти тіл загиблих.

Джерело

Новости Харькова