В Ізюмі увічнили пам’ять загиблого рятувальника

На фасаді місцевої пожежної частини урочисто відкрили меморіальну дошку.

Старшина служби цивільного захисту Костянтин Маляров загинув 17 травня 2022 року. У 39-річного рятувальника залишилось двоє дітей.

Напередодні в Ізюмі рятувальники увічнили пам’ять загиблого колеги. На фасаді 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Харківській області відкрили меморіальну дошку, — повідомили в обласному управлінні ДСНС.

Вшанувати пам’ять, мужність та самовідданість загиблого прийшли батьки, колеги, побратими, місцеві мешканці.

«Сьогодні ми відкриваємо на фасаді його рідної частини меморіальну дошку, аби нащадки могли пишатись подвигом героя, який віддав життя заради їхнього майбутнього», — зауважив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Харківського гарнізону ДСНС Артем Астахов та подякував батькам за героя. 

До відкритої дошки поклали кваіти та вшанували хвилиною мовчання пам‘ять Костянтина Малярова та всіх полеглих під час виконання службових обов’язків рятувальників

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованій території Харківщини вбили рятувальника

Костянтин Маляров народився 21 березня 1983 року в Ізюмі. У 2001 році закінчив Ізюмське професійно-технічне училище №24. У 2001-2002 роках проходив службу у Збройних силах України. З початку 2010 року став рятувальником, весь цей час не залишаючи своєї рідної 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини. За плечима Костянтин Маляров мав великий бойовий досвід.

Як писав KharkovNEWS.info, підрозділ Костянтина Малярова повертався після виконання завдання в окупованому Ізюмі на вул. 23 серпня. Приблизно о 6:40 пожежний автомобіль обстріляли. Уламки снарядів потрапили до машини. Рятувальники вистрибнули з кабіни, але Костянтин Маляров зазнав травм, не сумісних із життям.

Джерело

Новости Харькова