Терехов обіцяє, що примусового навчання у школах Харкова не буде

Мер пообіцяв, що діти сядуть за парти лише за згодою батьків.

Недільні обстріли Харкова не вплинули на рішення міськради розпочати навчання в школах у змішаному форматі — онлайн та офлайн.

Про це в ефірі телемарафону заявив міський голова Ігор Терехов. За його словами, три потужні обстріли Харкова, які сталися в неділю 16 червня, і забрали життя 24-річного цивільного чоловіка, не завадять 1 вересня посадити деяких дітей за парти, але — лише за згодою батьків.

«Ми готуємо школи і сховища, почнемо комбіновану систему навчання з 1 вересня, це буде в сертифікованих приміщеннях, які будуть придатні, і якщо буде бажання у батьків цих дітей. Це не буде примусове навчання, але якщо буде бажання, ми збудуємо такі приміщення, де буде безпечно навчатись», — сказав міський голова.

Він також повідомив про те, що за кошти міського бюджету минулого року відбудували 200 будинків, пошкоджених російськими обстрілами. На повну відбудову Харкову потрібно 9,5 млрд. доларів, і таку суму, за словами мера, не під силу зібрати жодному місту України.

Як писав KharkovNEWS.info, у харківських школах проводять опитування щодо формату навчання. Батьків учнів питають про це у шкільних чатах. 

Джерело

Новости Харькова