Тарифи на електроенергію не зміняться до травня

Рішення ухвалив Кабмін.

Ціна на електрику протягом чотирьох місяців не зміниться.

27 грудня на засіданні Кабінету міністрів України ухвалили рішення про продовження дії положення щодо покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії. Згідно із рішенням, ціна на послугу з електропостачання для населення країни не зміниться до 30 квітня 2024 року і становитиме, як і наразі, 2,64 гривні за кіловат-годину.

«Як і обіцяли, для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВт⋅год. Що дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону», — сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Харківщині підвищили комунальні тарифи

У Міністерстві енергетики України пояснили, що рішення ухвалили, аби забезпечити доступність електроенергії для побутових споживачів у період складної економічної ситуації, яка сталася через війну.

«Об’єкти енергетичної інфраструктури залишаються під прицілом росіян і потребують інвестицій для відновлення і ремонтів. Та попри це держава залишається соціально відповідальною і гарантує своїм громадянам стабільність цін на електропостачання. Тому вартість електроенергії на рівні 2,64 грн за кВт*год буде збережена. Це має надзвичайно важливе значення для підтримки побутових споживачів у період опалювального сезону», — зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, раніше українці, які споживали електроенергію обсягом менше ніж 250 кіловат-година, сплачували 1,44 гривні за кіловат-годину. Для тих жителів, у яких споживання було більше, кіловат-година обходилася у 1,68 гривні. Однак навесні 2023 року Кабмін підвищив ціну на електрику. З 1 червня світло стало коштувати 2,64 гривні за кіловат-годину.

Джерело

Новости Харькова