Судитимуть розбійника, який пограбував магазин у Харкові та втік до Полтави

Чоловік погрожував продавчині та забрав товари з магазину.

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка, який учинив розбій та пограбував магазин у Харкові. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, розбій стався у травні 2023 року. Чоловік прийшов у магазин аксесуарів та електронної техніки, розташований на проспекті Гагаріна. Він дочекався, коли продавчиня повернулася до нього спиною, та накинувся на неї.

Зловмисник став душити жінку й наказав зачинити магазин. Потім зв’язав їй руки, заклеїв рот скотчем, дістав пістолет і став погрожувати. Після цього пограбував магазин і утік у сусідню область.

«Із магазину чоловік прихопив із собою мобільні телефони, роутери, ноутбуки, завдавши власнику шкоду на суму майже 100 тисяч гривень. Взявши награбоване майно, зловмисник втік до м. Полтава, де його і було затримано працівниками поліції в порядку ст. 208 КПК України», — розповіли у прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від восьми до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, двоє чоловіків увірвалися до квартири жителя селища Панютине та пограбували його. Зловмисники 30 і 35 років подзвонили у квартиру потерпілого, а коли той відчинив двері, вдарили його в обличчя. 

Джерело

Новости Харькова