Суддя на пенсії став депутатом Харківської міськради

Василь Кухар балотувався до міськради від "Блоку Кернеса".

Василь Кухар працював суддею та кілька разів обирався до міськради та облради.

На позачерговій сесії Харківської міської ради 28 лютого міська виборча комісія оголосила нового депутата. Ним став Василь Кухар. Він представляє фракцію «Блок Кернеса — Успішний Харків» та входить до однієї з постійних комісій. Про це повідомили у Харківській міськраді.

«Василь Кухар введений до складу постійної комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян», — розповіли у міськраді.

Зазначимо, Василю Кухарю — 73 роки. Народився 9 травня 1950 року на Хмельниччині. У 1977 році закінчив Харківський юридичний інститут (спеціальність — правознавство). Працювати почав із 1967 року. Був столяром, учителем, літературним працівником у «Колгоспній правді». Із 1977 по 1978 рік — стажист у Жовтневому районному народному суді Харкова. У 1978 році — народний суддя Комінтернівського суду.

За чотири роки очолив Фрунзенський суд Харкова. Улітку 1987 року його звільнили через завершення строку повноважень і перевели до управління юстиції Харківського обласного виконавчого комітету. Працював на посаді старшого консультанта із судової роботи. У 1992 році переведений до «Харківзалізобетону».

У тому ж році очолив Харківський завод ЗБК-5. Потім працював гендиректором корпорації «Форт», у 2002 році знову став займатися судовою роботою, став суддею Харківського апеляційного господарського суду (безстроково).

До 2014 року очолював Харківський апеляційний господарський суд. Потім ще рік перебував на посаді судді цього суду. Із 2015 року — доцент кафедри господарського права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Депутатську роботу почав із 1994 року. До 1998 року був депутатом Харківської обласної ради, із 1998 по 2002 рік — депутат Харківської міської ради, із 2002 по липень того ж року — депутат міськради. У жовтні 2015 року знову обрався до Харківської облради (Опозиційний блок).

У Єдиному державному реєстрі декларацій наразі є останній звіт Кухаря, який охоплює 2020 рік. У ньому вказано, що він отримував 912 843 гривні довічного грошового утримання судді у відставці.

Нагадаємо, у 2019 році, коли Кухар був депутатом облради, він купив два будинки, нежитлове приміщення і два автомобілі.

У міськраді нагадали, що раніше достроково припинив повноваження депутата Семен Сирота.

Як писав KharkovNEWS.info, 28 лютого Юрій Корсунов та Олександр Мирошниченко достроково склали мандати депутатів Харківської міської ради. Вони написали заяви про складання мандатів.

Джерело

Новости Харькова