Суд виніс вирок чоловікові, який грабував харківських пенсіонерок під час війни

Чоловік проведе за ґратами сім років.

Чоловік пограбував чотирьох пенсіонерок.

Фрунзенський районний суд Харкова виніс вирок 34-річному чоловіку, який грабував жителів Немишлянського району під час війни. Чоловік проведе за гратами сім років. За даними слідства, він раніше уже був судимим, проте знову скоїв злочин. Зокрема, грабував пенсіонерок у період із жовтня по листопад 2022 року. Робив це увечері, оскільки тоді в місті не працювало вуличне освітлення. У суді провину визнав.

«Грабіжник орудував у вечірній час, користуючись відсутністю вуличного освітлення. Чоловік виривав з рук у потерпілих сумки, у яких знаходились грошові кошти, мобільні телефони та інше майно. Грабіжник навіть не викидав ці сумки, а зберігав їх у своїй квартирі, що зокрема в подальшому в сукупності з іншими доказами дало змогу встановити його причетність до пограбувань», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 4 ст. 186 (грабежі, вчинені в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирок суду набуде чинності після того, як пройде час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, 26-річного чоловіка засудили на вісім років за те, що він зірвав із 65-річної жінки ланцюжок. Пограбування сталося наприкінці травня.

Джерело

Новости Харькова