Суд оштрафував чиновника з Харківщині, який хотів заробити на спортсменах

На хабарі спіймали Олега Бідуліна.

За хабар Олег Бідулін обіцяв посприяти в отриманні території для проведення змагань.

22 лютого Зміївський районний суд Харківської області виніс вирок начальнику відділу культури, молоді, спорту та туризму Зміївської міської ради Олегу Бідуліну, який отримав 35 000 гривень хабаря. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 35 700 гривень. У суді він повністю визнав провину та розкаявся. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Бідулін став начальником відділу культури, молоді, спорту та туризму Зміївської міськради на початку січня 2021 року. Наразі продовжує перебувати на посаді. Також він — депутат Зміївської міської ради від «Слуги народу». 

За даними слідства, 30 березня 2021 року із Бідуліним зустрівся керівник громадської організації «Федерація спортивного страйкболу України», оскільки хотів узяти в оренду або отримати у тимчасове користування територію для проведення змагань зі страйкболу. Зустріч проходила у службовому кабінеті Бідуліна. 19 квітня того ж року до службового кабінету Бідуліна прийшла людина, яку прислав керівник Федерації спортивного страйкболу. Вона мала домовитися щодо можливості проведення змагань в оздоровчому таборі «Біле озеро», який уже не працює, на 8 травня. Бідулін пообіцяв посприяти цьому за хабар.

«Чиновник повідомив, що посприяє у вирішенні питання з безперешкодним допуском на територію табору за таких умов: перерахування 4500 грн на рахунок відділу освіти Зміївської міськради та надання особисто йому по 100 грн за кожного гравця, котрий братиме участь у змаганнях», — розповіли у ХАЦі.

Слідчі встановили, що Бідулін підготував угоду щодо співробітництва із Федерацією спортивного страйкболу України, вплинув на начальника відділу освіти Зміївської міськради, яка не знала про його наміри отримати хабар, і підписав угоду. Згодом отримав хабар.

«Цей договір давав право на доступ до території для проведення змагань зі страйкболу. Після чого особа за дорученням керівника ГО «ФССУ», діючи під контролем правоохоронних органів, 5 травня 2021 року на вимогу Олега Бідуліна зустрілась з ним у службовому кабінеті та передала неправомірну вигоду у розмірі 35 000 грн», — повідомив Антикорупційний центр.

Винним Бідуліна визнали за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Бідулін із 1998 року був керівником громадської організації «Військово-патріотичне об’єднання «Орієнтир», у 1999 році обійняв посаду директора Будинку культури у Змієві. У 2020 році став депутатом Зміївської міської ради. За рік заступниця голови Харківської облради Валерія Мураєва (ексдружина Євгена Мураєва) вручила Бідуліну подяку з нагоди професійних свят.

«З Валерією Мураєвою у мене асоціюються лише позитивні спогади і спільна робота. Ми разом зробили дуже багато масштабних заходів для зміївчан. І приємно сьогодні отримувати відзнаку саме від неї. Це оцінка не лише моєї роботи, це оцінка роботи усього колективу відділу культури Зміївської громади», — цитує слова Бідуліна ХАЦ.

Як писав KharkovNEWS.info, мера з Харківщини судять за розкрадання грошей на ремонті дитячого садка. Слідчі встановили, що четверо учасників схеми, зокрема мер Змієва Павло Голодніков, привласнили 400 000 гривень під час ремонту дошкільного закладу освіти у Змієві.

Джерело

Новости Харькова