Стало відомо, скільки військовозобов’язаних на Харківщині отримали штраф за те, що не прийшли до військкомату

За інформацією: Суспільне Харків.

AP Photo/Vadim Ghirda

600 військовозобов’язаних на Харківщині отримали штраф за адміністративне порушення. Всі вони не з’явилися до територіальних центрів комплектування під час мобілізації.

Про це під час брифінгу 9 березня розповів обласний військовий комісар Володимир Арап.

Чоловіків, які не прийшли до військкоматів, притягнули до відповідальності — йдеться про штраф від 1000 до 5000 гривень, говорить Арап.

"Але є так категорія військовозобов'язаних, які вже отримали повістку, пройшли медичне обстеження і їм вже треба було прибути з речами для відправки — якщо така категорія не з’являється, то це вже кримінальна відповідальність. Вони можуть бути засудженими на три або п'ять років", — каже Арап.

Нині в області формують новий запас з військовозобов'язаних. Мобілізованих з Харківщини навчатимуть на військовій техніці, яку Україна отримує з-за кордону.

За словами Арапа, тим мобілізованим, які не мають військового досвіду, під час служби залишатимуть їхні цивільні спеціальності — як водій, інженер або бухгалтер. Або нададуть можливість опанувати нову, говорить Арап.

"Ми розуміємо, що на сьогодні у зв’язку з проведеною мобілізацією нашого ворога ми також до цього повинні готуватися. Ми нині формуємо велику кількість нових підрозділів. У нас дуже багато надходить військової техніки з-за кордону, яку також треба опанувати. Для цього ми набираємо певний ресурс", — повідомив Арап.

За його словами, план мобілізації на Харківщині виконується. Військовозобов’язаних направляють до ЗСУ, Нацгвардії, прикордонників.

Новости Харькова