Скількох чиновників Харківської області підозрюють у корупції

Через обмеження та закриття доступу до відкритої інформації корупціонерів побільшало.

Кількість підозр у корупційній діяльності у 2022 році більша, ніж за останні два роки.

У Харківській області на сьогодні підозрюють у корупційній діяльності 149 мешканців. У другому півріччі 2022 року кількість підозрюваних зросла. Це пов’язано з обмеженням доступу до відкритих даних, а також закриттям частини інформації щодо закупівель під час війни. Про це пише «Об’єктив» із посиланням на директора Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро Юрія Кравченка.

«149 осіб отримали підозру. Це більше ніж у 2020 році. Більше ніж за 12 місяців 2021 року. До суду було скеровано 34 обвинувальних акти стосовно 68 осіб. Наша діяльність була на сьогоднішній день сконцентрована на викритті саме схем, корупційних схем діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування. Корупція не зросла. Це відбулося прискорення всіх процесів», — сказав Юрій Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього голову Харківської облради судитимуть за хабарництво

Він додав, що до призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури всі процесуальні рішення щодо народних депутатів чи депутатів обласних рад приймалися генеральним прокурором, оскільки на період відсутності керівника САП він виконував його обов’язки.

Як писав KharkovNEWS.info, у грудні 2022 року Харківський антикорупційний центр і ще 16 громадських організацій закликали Вищу раду правосуддя і Державну судову адміністрацію забезпечити доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень.

Після початку війни та оголошення воєнного стану доступ до деяких державних реєстрів України закрили або обмежили, зокрема до Єдиного державного реєстру судових рішень. Після відновлення доступу до ЄДРСР у червні виявилося, що вилучені майже всі вироки за кримінальними правопорушеннями за останні три роки. 

Джерело

Новости Харькова