Сильно пошкоджений будинок у центрі Харкова — без тепла

Росіяни пошкодили за останній час понад 130 будинків.

Теплопостачання в одному будинку поки що не відновлюють через можливе руйнування.

У Харкові до теплопостачання під’єднані усі будинки, які були пошкоджені під час останніх обстрілів, окрім одного. Будинок зазнав сильних руйнувань. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на харківського міського голову Ігоря Терехова.

«Усі будинки, які постраждали від останніх прильотів, — з теплом, крім одного. Там дуже серйозні руйнації, і сьогодні підключати до нього систему опалення сенсу немає», — сказав Терехов.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, по цьому будинку проведуть експертизу, наразі існує загроза того, що він може обвалитися. Будівельники проводять оперативні та планові ремонти: закривають вибиті вікна, ремонтують дахи та комунікації.

«Маємо сконцентрувати всі зусилля з міжнародними партнерами, волонтерами, щоб швидко ліквідувати наслідки ударів вже сьогодні. Це зашиті вікна, не скло, звичайно, не вікна пластикові, пакети. Це OSB, профнастил. Ремонт даху, під’єднати теплопостачання. Один житловий будинок без тепла у Харкові, але ми наразі там будемо проводити експертне дослідження щодо збереження конструктиву, тому що є загроза обвалу самого будинку. І далі вже будемо планувати плановий ремонт, або люди можуть звертатися до програми «єВідновлення», — сказав Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

Як писав KharkovNEWS.info, через російські обстріли із 29 грудня по 2 січня у Харкові було пошкоджено 138 будинків. Найбільше пошкоджених будівель у Київському районі міста — 66. Вибуховими хвилями вибито понад 3000 вікон у Київському, Холодногірському, Слобідському, Основ’янському та Шевченківському районах. 

Джерело

Новости Харькова