Щоби викрити вбивцю, прокурори на Харківщині ексгумували тіло

Медики не повідомили поліцію про факт та справжні причини смерті чоловіка.

Правоохоронці викрили чоловіка, який наніс смертельні тілесні травми своєму знайомому.

Крім того, прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом можливої службової недбалості медичних працівників.

У листопаді минулого року в лозівську лікарню доставили 46-річного чоловіка з тілесними ушкодженнями. Чоловік лікувався близько місяця, але у грудні 2022 року помер та в подальшому був похований.

При цьому співробітники лікарні не повідомили відповідні інстанції та поліцію про факт смерті чоловіка. Причиною смерті у свідоцтві зазначили порушення кровообігу в мозку.

Однак через численні тілесні ушкодження, з якими постраждалий потрапив до лікарні, виникли сумніви щодо справжньої причини смерті. Тож за клопотанням прокурорів тіло ексгумували. 

Правоохоронці встановили, що потерпілий вдома у одного зі своїх знайомих розпивав спиртне з компанією. Виникла сварка. 

«Один з гостей, 30-річний раніше неодноразово судимий чоловік, вдарив потерпілого в голову, від чого той впав на підлогу. Зловмисник викрутив ніжку з кухонного стільця та наніс нею не менше семи ударів по тулубу і голові потерпілого», — розповіли в Харківській обласній прокуратурі. 

Встановлено, що смерть чоловіка стала наслідком отриманих ним тілесних ушкоджень. 

Зловмиснику повідомлено про підозру за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Наразі затриманий знаходиться під вартою.

Також проводиться досудове розслідування за фактом службової недбалості співробітників медичного закладу. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Як писав KharkovNEWS.info, мешканцю Лозівського району загрожує 15 років тюрми за вбивство жінки

Джерело

Новости Харькова