Ще в частині Харківської області починається опалювальний сезон

Поки запущена 21 котельня.

Цього опалювального сезону на Харківщині працюватимуть 536 котелень.

У Харківській області запустили 21 котельню (це майже 4% від усіх котелень, які цього року планують увести у роботу). Котельні вже запрацювали у п’яти громадах у Богодухівському, Лозівському та Харківському районах. Котельня у Вовчанській громаді (Чугуївський район) працює на альтернативних видах палива. Усього по області мають під’єднати до теплопостачання 164 медзаклади, 287 закладів дошкільної освіти, 256 закладів загальної середньої освіти і 7561 житловий будинок. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Котельні вже запрацювали в Богодухівській, Валківській, Близнюківській, Лозівській і Нововодолазькій громадах. Також запустили котельню, яка працює на альтернативних видах палива, у Вовчанській громаді. Уже опалюється 9 закладів охорони здоров’я (5,5%), підключено 69 житлових будинків з централізованим теплопостачанням (0,9%)», — розповів Синєгубов.

Рішення щодо початку опалювального сезону ухвалюють органи місцевого самоврядування. Тепло починають подавати, якщо середньодобова температура протягом трьох діб становить нижче +8 градусів.

Нагадаємо, раніше у місті Первомайський вирішили, що опалювальний сезон розпочнуть не раніше 1 листопада, незалежно від того, якою буде погода. 

Як писав KharkovNEWS.info, 14 жовтня мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що початок опалювального сезону у місті відтерміновується через хорошу погоду. Це дає змогу зекономити кошти містян при оплаті послуг за тепло та заощадити більше газу у громаді.

Джерело

Новости Харькова