СБУ з’ясувала ім’я інформатора росіян, який «полював» на харківську енергосистему

Мешканець Щастя працював на росіян разом із співробітником "Укренерго" з Харкова.

СБУ викрила інформатора, який передавав ворогу дані про українські електропідстанції.

47-річний мешканець Луганщини, який працював на одному з енергооб’єктів, вирішив працювати на росіян. Він збирав інформацію про місця розташування та стан ключових електропідстанцій у Харківській, Сумській, Полтавській, Донецькій та Луганській областях. Завдяки цим даним окупанти планували нанести ракетні удари по електричних підстанціях для повного знеструмлення п’яти областей України.

Для виконання ворожого завдання чоловік дистанційно залучив свого знайомого із Харкова, одного з керівників регіонального підрозділу компанії «Укренерго» (його затримали та засудили минулого року).

«Отриману інформацію зрадник дистанційно передавав до фсб за допомогою анонімного чату у месенджері. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні наміри російської спецслужби та запобігли їх реалізації», — повідомив речник УСБУ Харківської області Владислав Абдула.

Поплічник росіян переховується у тимчасово окупованому Щасті. Йому заочно повідомили про підозру у державній зраді (за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Як писав KHARKIV Tоday, співробітника «Укренерго» з Харкова засудили до 15 років за роботу на росіян. Російського агента затримали 21 червня 2023 року. Під час обшуку у нього вдома знайшли мобільний телефон, ноутбук і планшет із доказами протиправної діяльності.

Джерело

Новости Харькова