Саксонія допомогла Харківщині транспортом для евакуації

Автомобілями будуть евакуювати людей.

Уряд Саксонії передав Харківській області 11 електрогенераторів і три мікроавтобуси.

Автомобілі будуть використовувати для евакуації жителів із прикордонних і постраждалих через обстріли територій регіону та перевезень переселенців. Електрогенератори віддадуть на важливі об’єкти інфраструктури, їх отримають медзаклади і теплоцентралі у тих населених пунктах, що найбільше постраждали під час війни.

«Саксонія підтримує Харківщину з перших днів повномасштабного вторгнення. Мікроавтобуси та генератори, загальною вартістю 100 000 євро — частина постійної гуманітарної підтримки. Продовжуємо посилювати наші побратимські відносини на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва», — сказав заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов. 

Раніше Саксонія передавала Харківщині медобладнання та медикаменти, продукти, електрогенератори. Голова Державної канцелярії Вільної землі Саксонія Олівер Шенк запевнив, що Саксонія надалі буде допомагати Україні, у тому числі відбудовувати її після війни.

Фото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, Великопольське воєводство передало Харківському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф сім автомобілів. Автівками користуватимуться медики Харкова, Лозівського району, а також сходу області.

Джерело

Новости Харькова