Російським біженцям, які жили на кордоні з Харківщиною, дозволили повертатися додому

Росіяни втекли з передмістя Шебекіного через бої добровольчого руху на території РФ.

Російський губернатор закликав жителів Шебекіного їхати додому.

 

Жителям російського Шебекіно, які втекли з міста наприкінці травня, запропонували вже повертатися додому. Про це губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив у Telegram.

«Починаючи з сьогоднішнього дня, будемо пропонувати жителям Шебекіно, тим, хто розміщений у пунктах тимчасового розміщення, протягом найближчих двох тижнів повернутися до своїх домівок. Безумовно, це стосується тільки тих, у кого квартири і будинки не зруйновані і не пошкоджені», пише Гладков.

Він повідомив, що дітей із прикордоння відправлять до табору у тимчасово окупований Крим, бо навчання з 1 вересня не зможуть забезпечити.

Нагадаємо, жителі прикордонних з Україною російських населених пунктів утікали у травні, коли на територію Бєлгородської області зайшли «Російський добровольчий корпус» і легіон «Свобода Росії». На початку червня кілька діб йшли бої між регулярними військами РФ і бійцями «Російського добровольчого корпусу», російські добровольці повідомляли, що взяли під контроль Нову Таволжанку. Село знаходиться у Бєлгородській області, за три кілометри від кордону з Україною, на березі річки Сіверський Донець. До міста Шебекіно звідти — вісім кілометрів, це фактично передмістя районного центру.

Джерело

Новости Харькова