Російські диверсанти активізувалися у Харківській області

Ворог найбільше обстрілює Харківщину.

ДРГ становлять загрозу і для захисників України, і для мирних жителів.

За останні кілька тижнів найбільше російських диверсантів фіксують у Харківській області. Раніше велика кількість ДРГ висувалася на Сумщині, але зараз ворог змінив напрямок.

«На додачу це диверсійно-розвідувальні групи, які застосовує ворог. Але раніше найбільше ми їх фіксували по Сумському напрямку, а за останні кілька тижнів ми бачимо зміну напрямку — Харківщина. Коли ворог зараз за останні кілька тижнів більш активно використовує ДРГ саме по Харківській області, — повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону. — За останній час якраз по Сумському напрямку не фіксувалася робота ДРГ. Можливо, вони змінили свій вектор роботи, скажімо так, бо напрямок, де вони хочуть застосовувати ДРГ, можливо, вони бачать, що по Сумському напрямку в них нічого не виходить. 

Збройні сили України протистоять диверсантам. Їх виявляють, у тому числі за допомогою безпілотників. Російські диверсанти становлять загрозу як українським військовим, так і мирним мешканцям. Вони стріляють по цивільних.

«В наших підрозділах є і протидиверсійні резерви. Це і застосування також безпілотних літальних апаратів для того, щоб моніторити і прикордоння, і лінію кордону. І саме робити акцент на виявлення диверсійно-розвідувальних груп, бо всі наші захисники добре розуміють загрозу, яку несуть диверсанти. І це загроза не лише українським воїнам. Це загроза і мирним жителям, бо, як бачимо, те, що вчиняли такі диверсійно-розвідувальні групи, вони відкривають вогонь, в тому числі і по автівках мирних людей, які переміщуються в прикордонні», — зазначив Демченко.

Окрім диверсійно-розвідувальних груп, на прикордонні фіксують щоденні обстріли. Удари здійснюють за допомогою різних видів озброєння, у тому числі авіації. Лише за минулий місяць зафіксовано понад 2000 обстрілів Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Найбільше обстрілів здійснено по Харківщині.

За словами Демченка, відкрито проводити облаштування ліній кордону досить складно, оскільки росіяни відкривають вогонь. Попри це, укріплення на прикордонних територіях триває.

Як писав KharkovNEWS.info, Володимир Зеленський доручив пришвидшити будівництво оборонних споруд у Харківській області. Після поїздки на Харківщину та на Південь України Президент України провів нараду щодо зведення оборонних споруд.

Джерело

Новости Харькова