Російська блогерка закликала «вдарити по Харкову та добити тих, хто вижив»

Ельвіні Боровковій заочно повідомили про підозру.

Управління СБУ в Харківській області заочно повідомило про підозру щодо закликів до геноциду Ельвіні Боровковій.

Про це повідомив сайт Офісу Генпрокурора України.

З тексту підозри стало відомо, що слідство задокументувало, як Боровкова закликала: «Пусть раз..бут там все под ноль, к чертям собачьим, чтоб вообще ничего не осталось, чтобы даже напоминаня о том, что Украина когда-то существовала, не осталось». 23 лютого 2023 року блогерка записала звернення, в якому йшлося: «Считаю, пару раз надо еще е…нуть по Харькову, добейте выживших». 

Як зауважують експерти Харківського антикорупційного центру, Боровкова — TikTok-блогерка, що виправдовує російську агресію в Україні та є відвертою “путіністкою”. Вона живе у Ярославлі та долучається до фінансування військових російської федерації, неодноразово закликала до здійснення терористичних актів щодо цивільного населення України. Після початку повномасштабної війни Ельвіна змінила тематику свого блогу та почала регулярно записувати відео щодо підтримки росії в Україні та всіляко провокувати українців.

Санкція статті, за якою повідомлено про підозру, передбачає арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Як писав KharkovNEWS.info, слідчі оголосили підозру освітянці в адміністрації окупантів на Харківщині. Підозра оголошена заочно.

Джерело

Новости Харькова