Росіяни збирають новий «ударний кулак» на Куп’янському напрямку

Загарбники йдуть у штурми хвилями.

Українська армія відбиває атаки ворога.

Російські окупанти обстрілюють цивільні будинки, техніку, інфраструктуру, сільськогосподарські підприємства на Вовчанському та Куп’янському напрямках. Окрім цього, вони формують «ударний кулак» на Куп’янському напрямку.

«Так, ворог там формує певний, так би мовити, «ударний кулак» для того, щоб активізувати чергові свої штурмові дії. Однак ця їх діяльність проводиться, так би мовити, постійно, вже декілька місяців. Вони її роблять, активні дії штурмові, хвилями, так би мовити, після того, як отримують значні ураження від наших військових своєї живої сили, техніки, озброєння, вони вимушені відходити на поновлення для знову ж таки формування нових штурмових загонів та сил. Тому наші Збройні сили адекватно реагують повністю на їх присутність і на наміри ворога по цих напрямках», — пояснив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди росіяни перенесли атаки на Куп’янському напрямку

Через постійні обстріли у 56 населених пунктах Куп’янської громади ще на початку серпня була оголошена обов’язкова евакуація. Уже евакуйовано 2339 людей, зокрема 350 дітей. Окрім цього, 1438 жителів, серед яких 164 дитини, виїхали самостійно. За словами Синєгубова, люди виїжджати не хочуть.

«Евакуація триває. Звичайно, що люди все ж таки неохоче виїжджають, мотивуючи це тим, що це їх оселя, це їх майно, будинки, і, власне кажучи, навіть нехтуючи власною безпекою, безпекою своїх близьких, все ж таки намагаються під будь-яким приводом залишитися на місцях. Однак із Національною поліцією проводимо відповідну роботу для того, щоб максимум людей вивезти з цього напрямку», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, останнім часом росіяни стали частіше обстрілювати Борівську громаду (Ізюмщина). Під обстріли потрапляє, зокрема, центральна частина Борової, є ймовірність повторних ударів. Тому жителів громади просять не ходити у центр Борової, а також уникати скупчення людей.

Джерело

Новости Харькова