Росіяни роблять мінно-вибухові загородження у Харківській області

Куп'янський напрямок залишається пріоритетним для окупантів.

Російські окупанти продовжують наступати на сході України.

Українська армія не допустила просування загарбників після їхньої активізації на Куп’янському та Лиманському напрямках і зменшила їхній наступальний потенціал. Зараз спостерігається певне зменшення кількості обстрілів, однак це не означає, що окупанти скасували свої плани. Вони продовжують атакувати позиції Збройних сил України, зокрема на Куп’янському напрямку, та мінують територію вздовж кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Куп’янському напрямку росіяни намагались атакувати в районі трьох населених пунктів

«Ворог наразі перегруповується та намагається відновити втрачені спроможності. Тривають бої. Ситуація на Куп’янському та Лиманському напрямках складна. Ворог постійно атакує. Наші війська відбивають атаки. На Куп’янському напрямку противник нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області, здійснює пошук слабких місць у нашій обороні», — повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зазначимо, мінно-вибухові загородження належать до військових укріплень, які використовують для зриву атак на відкритій місцевості. Вони є основою інженерних загороджень.

Як писав KharkovNEWS.info, російські окупанти активізувалися на Куп’янському напрямку. У Міноборони України зазначають: це реакція ворога на успішне просування ЗСУ на Бахмутському напрямку. Загарбники хочуть відволікти сили української армії на інших напрямках.

Джерело

Новости Харькова