Росіяни найбільше гатять по Харківщині та Сумщині

Три регіони обстріляли понад тисячу разів за три тижні.

Росіяни обстрілюють Харківщину з артилерії, авіації, дронів і мінометів.

Із початку вересня прикордонники зафіксували найбільше обстрілів із боку російських військових по Сумській і Харківській областях. Загалом по Сумщині, Харківщині та Чернігівщині загарбники здійснили понад 1000 ударів. Про це повідомив прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

«Так, дійсно, по обстрілах — і по Сумському напрямку, і по Харківському, і по Чернігівському ворог продовжує здійснювати їх щоденно, використовую різноманітне озброєння. Найбільше обстрілів припадає саме на Сумщину, Харківщину. Загалом по цих трьох областях наші прикордонні наряди з початку цього місяця зафіксували більше 1000 обстрілів, які здійснила країна-терорист, відкриваючи вогонь зі своєї території», — сказав Демченко.

На цих напрямках Росія продовжує диверсійно-розвідувальну діяльність. Найбільше диверсантів прикордонники фіксували на Сумському напрямку. У Харківській області останнім часом їх не виявляли.

«За останній час таких груп не фіксувалося, але ще донедавна їх активність була по Сумщині досить високою, по Харківському напрямку ворожі ДРГ не виявлялися. Періодично диверсанти фіксувалися практично на стику Чернігівської та Сумської областей. Їхня задача — в першу чергу, виявляти місця, де знаходяться сили оборони України, де розташовані підрозділи, групи, які контролюють напрямок кордону, щоб в подальшому відкривати вогонь і наносити ураження», — розповів Демченко.

Як писав KharkovNEWS.info, у Східному угрупованні військ Збройних сил України розповіли, що Росія продовжує формувати на Лимано-Куп’янському напрямку нові підрозділи, перекидає новостворену 25-у армію. Поки тут фіксують затишшя.

Джерело

Новости Харькова