Росіянам не радять повертатися у села на кордоні з Харківщиною

Російські чиновники жаліються на постійні обстріли ЗСУ.

Жителям російського Шебекіно, які втекли з міста наприкінці травня, більше не рекомендують повертатися додому.

Про це губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив у Telegram. Ще тиждень дому він пропонував усім повертатися, але 8 і 9 липня чиновники нив про те, що Сили оборони України завдають ударів по прикодонних селах і містах Бєлгородщини.

«Після нічних подій у Шебєкино прийняли рішення на два дні оголосити вихідні для наших будівельників, які займаються відновленням міста. І призупинимо повернення жителів із пунктів тимчасового розміщення. Будемо орієнтуватися по оперативній ситуації», — написав Гладков.

Він жалівся на те, що ЗСУ обстрілюють Шебєкіно, села на кордоні з Харківщиною Муром, Журавлівку, Наумівка, Нова Таволжанка та інші.

Нагадаємо, жителі прикордонних з Україною російських населених пунктів утікали у травні, коли на територію Бєлгородської області зайшли «Російський добровольчий корпус» і легіон «Свобода Росії». На початку червня кілька діб йшли бої між регулярними військами РФ і бійцями «Російського добровольчого корпусу», російські добровольці повідомляли, що взяли під контроль Нову Таволжанку. Село знаходиться у Бєлгородській області, за три кілометри від кордону з Україною, на березі річки Сіверський Донець. До міста Шебекіно звідти — вісім кілометрів, це фактично передмістя районного центру. 

Джерело

Новости Харькова