Росія збільшує кількість військ на Куп’янському напрямку

Обстрілів побільшало.

Окупанти прагнуть перехопити ініціативу на полі бою.

Росія підтягнула сили на Лиманському та Куп’янському напрямках і проводить там активні наступальні дії. Обстрілів із боку російських окупантів стало більше. Лише за минулий тиждень на сході України було зафіксовано 6000 ворожих обстрілів. Окупанти використали понад 277 000 боєприпасів. Інтенсивність бойових дій на цих напрямках не знижується. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«На сході зараз складна ситуація. Ворог підтягнув свої сили та здійснює активний наступ на Лиманському і Куп’янському напрямках, намагаючись перехопити в нас ініціативу. Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої», — зазначила Маляр.

Заступниця міністра оборони пояснила, що окупанти не відмовилися від планів вийти на кордони Донеччини та Луганщини, й цей напрямок наступу є для них зараз основним. Саме на сході Україні сконцентрована велика кількість підрозділів загарбників, у тому числі десантно-штурмових. Попри це, українська армія продовжує надійно тримати свої позиції.

«Наші війська мужньо діють в умовах переваги ворога в силах та засобах і не дають ворогу просуватись», — зауважила Маляр.

Як писав KharkovNEWS.info, у Брянську область Росії, яка межує з Україною, окупанти підтягли підрозділ із береговим ракетним комплексом «Бал». Через це семи областям України загрожує атака ракетами Х-35. Серед них — Харківська область.

Нагадаємо, Куп’янський напрямок лишається одним з небагатьох, де армія Російської федерації володіє ініціативою та може атакувати. За травень окупанти просунулись на кілька кілометрів і не полишають намірів знову захопити районний центр.

Джерело

Новости Харькова