Росія готує нові «м’ясні штурми» на Харківщині

Росіяни продовжують обстрілювати позиції української армії.

Військова обстановка на сході залишається складною.

На Куп’янському напрямку загарбники готують штурмові загони, які планують задіяти найближчим часом. Окрі того, тут не припиняють бити з різних видів озброєння по підрозділах української армії. Про це повідомили у Military Media Center із посиланням на командувача Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-полковника Олександра Сирського.

«Противник не полишає свої плани вийти на кордони Донецької та Луганської областей, вперто готується взяти реванш та перехопити оперативну ініціативу. На Куп’янському напрямку ворог завершує підготовку штурмових загонів, щоденно обстрілює наші позиції з артилерії та мінометів», — розповів Сирський.

Перекидання військ триває на Лиманському напрямку. Частини 25-ї бригади заводять із території Росії. На Бахмутському напрямку окупанти намагаються утримати позиції, Збройні сили України вибивають ворога.

«Саме вирішенню цих питань була присвячена моя робота у військових частинах ОТУ «Лиман» та «Соледар». Спільно з командирами ОТУ, бригад були розглянуті всі можливі варіанти дій противника і прийняті найбільш ефективні управлінські рішення. Основне наше завдання — забезпечити надійну оборону, не допустити втрату займаних рубежів та позицій на Куп’янському і Лиманському напрямках, а також успішно просунутись вперед та вийти на визначені рубежі на Бахмутському напрямку», — пояснив Сирський.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія вивела наземні підрозділи з Білорусі. Наразі ці військові знаходяться як резервні в об’єднаному угрупованні військ Росії, що воює, зокрема, на Куп’янському напрямку. Тут застосовують також регулярну армію і підрозділи зеків, яких найняло Міноборони Росії. 

Джерело

Новости Харькова