Рятувальники поновили пошукову операцію у Харкові: під завалами залишається сім’я

Роботи припиняли уночі через загрозу обвалу стіни.

У КИївському районі Харкова продовжують шукати людей під завалами будинку на проспекті Академіка Проскури.

Уранці 24 січня співробітники ДСНС відновили роботи на місці влучання російської ракети. Пізно увечері напередодні було прийняте рішення про призупинення пошукових робіт через загрозу обвалу стіни п’ятиповерхівки. Уранці на місці працює важка техніка, рятувальники.

«Ми зараз відновили розбір завалів. Учора ми були вимушені призупинити роботи, була загроза обвалу у нічний час. Зранку працівники ДСНС працюють, розбирають завали», — повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За інформацією мешканців будинку на вул. Проскури, під завалами можуть залишатися сімейна пара. Станом на вечір 23 січня інформації про них не було. Вони жили на першому поверсі першого під’їзду із двома собаками. 

Нагадаємо, росіяни завдали ракетного удару по селищу Жуковського двічі, близько 04:00 та 07:00 23 січня. Були зруйновані приватні будинки, будівля наукового центру, один під’їзд п’ятиповерхового будинку на вул. Проскури. Урятували 27-х людей. Увечері з-під завалів дістали тіло 8-річної дівчинки, трохи раніше — тіло її мами та 21-річної дівчини. Також у цьому районі загинув чоловік, якого вдалося упізнати тільки за допомогою ДНК. Загалом 23 січня від російських ракет загинули восьмеро жителів Харкова. 

Джерело

Новости Харькова