Ремонт обстріляного будинку на Харківщині: директор фірми поцупив гроші

Чоловікові вручили підозру.

Очільник фірми вкрав майже 200 000 гривень.

27 червня слідчі оголосили підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю, яке мало ремонтувати пошкоджений через обстріл багатоквартирний будинок у Золочеві.

За даними слідства, відповідний договір щодо ремонту цього будинку фірма уклала з департаментом капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації у грудні 2022 року.

«Для досягнення своєї злочинної мети підрядник забезпечив виконання вказаних робіт зі значно зменшеними обсягами, ніж ті, що були зазначені в офіційних документах. Після цього він надав замовнику підроблені акти, інформація у яких не відповідала дійсності. «У кишеню» директора ТОВ надійшло майже 200 тисяч гривень за роботи, які фактично по житловому будинку виконано не було», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру директору ТОВ оголосили за ч. 4 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану, та службове підроблення) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Як писав KharkovNEWS.info, поліція підозрює, що під час ремонту багатоквартирного будинку по вулиці Полтавський шлях у Харкові, який був пошкоджений через обстріли, чиновники переплатили за будівельні матеріали. Послугу з поточного ремонту по усуненню аварій закупили за 16 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова