Режисерку харківського театру, що переїхав до Росії, позбавили почесної грамоти

Жанна Богусевич переїхала до Санкт-Петербурга.

Харківська обласна військова адміністрація анулювала почесну грамоту, видану режисерці театру «Время Ч».

Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов на своїй сторінці у Facebook. Грамоту за вагомий внесок у розвиток культури режисерка Жанна Богусевич отримала від голови ХОВА Олега Синєгубова у березні 2023 року.

Грамота, видана режисерці. Фото: Жанна Богусевич

«Ганебно виступати на сценах ворожої рф, поки харків’яни кожний метр української землі звільняють від окупантів ціною життів. Вважаю за обов‘язок анулювати почесну грамоту Харківської обласної адміністрації, яку вручили Жанні Богусевич», — написав Олег Синєгубов.

Очільник області доручив профільному департаменту обладміністрації ретельно перевірити відповідальних осіб за подання клопотання про нагородження.

«Культурні діячі Харківщини — справжні патріоти, що доводили неодноразово. Попри обстріли, бомбардування росіян і їхнє намагання знищити нашу культуру — Харківська область завжди буде українською», — додав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, режисерка театру Жанна Богусевич переїхала до Санкт-Петербурга, публічно заявивши про створення театральної студії на території країни-агресора. Наразі дописувачи залишають обурливі дописи на сторінці перебіжчиці у Facebook:

«Жанна Богусевич як там пітєр? Прописку вже отримали? Сподіваюся, після такого ви не повернетеся в Україну, зрадники». 

«Ох і прикол. Жанна Богусевич це як розуміти? Під час зустрічей здавалось, шо ви щира людина!!», — пишуть колеги Богусевич.

Фото: скрин сторінки Жанна Богусевич/Facebook

Як писав KharkovNEWS.info, харківський театр «Время Ч» став російським і змінив назву на «Театр Питер».

Джерело

Новости Харькова