Поширювали роспропаганду: на Харківщині викрили двох колаборантів

Обидва чоловіки допомагали окупантам вести інформаційну війну проти України.

На Куп’янщині під час окупації 44-річний мешканець Ківшарівки організував трансляцію російських телеканалів.

У період з березня по вересень підозрюваний співпрацював із загарбниками.

Чоловіку заочно повідомили про підозру. Фото: Харківська обласна прокуратура

«Чоловік організував трансляцію російських телеканалів та проросійського контенту, спрямованого на підтримку держави агресора рф, для місцевого населення. Таким чином, колаборант сприяв поширенню кремлівських наративів, допомагаючи рф вести інформаційну війну проти України», — повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області чоловіку заочно повідомили про підозру за фактом здійснення інформаційної діяльності у співпраці із державою-агресором, спрямованої на її підтримку та її збройних формувань (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Справу ще одного шанувальника «руського миру» передали до суду.

Колаборанта судитимуть у Красноградському райсуді. Фото: Харківська обласна прокуратура

«За даними дізнання, мешканець м. Красноград пропагував проросійські настрої на просторах інтернету. Так, на власній сторінці в одній із соціальних мереж він поширював публікації на підтримку агресії РФ проти України», — йдеться в повідомленні.

Красноградська окружна прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Справу розглядатимуть у Красноградському районному суді Харківської області.

Як писав KharkovNEWS.info, суд виніс вирок «старості села» на Харківщині. Колаборанта визнали винним та позбавили права 10 років обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Джерело

Новости Харькова