Понад 13 000 харків’ян залишилися без газу

В Основ'янському районі сталася аварія на газопроводі.

Ремонтні роботи не могли розпочати через витікання газу з газопроводу середнього тиску. 

В Основ’янському районі через аварію без газу залишилися 13 000 харків’ян у будинках, які знаходяться поруч з місцем витоку. Спеціалісти «Харківміськгазу» уже розпочали ремонтні роботи на пошкодженому газопроводі.

Нагадаємо, аварія сталася близько 22:00 20 червня на газогоні середнього тиску діаметром 700 мм на проспекті Гагаріна, 201 б. Як повідомили у ДСНС, під час аварійних робіт на каналізаційній мережі стався зсув ґрунти, що спричинило розгерметизацію газопроводу.

«Пізніше, за попередніми даними, внаслідок удару блискавки загорівся газ, який виходив з труби. Подачу газу відразу перекрили, проте через значний тиск в системі він горів тривалий час. На місці події працювали п’ять оперативних, підрозділів ДСНС. Вони контролювали факельне горіння і забезпечували захист житлового сектору та інших об’єктів», — розповіли у ГУ ДСНС Харківщини. 

Ремонтно-відновлювальні роботи розпочалися. У «Харківміськгазі» порахували, що тимчасово без газопостачання залишаються близько 13 тисяч споживачів, газорозподіл до теплопостачальних підприємств та прилеглих котелень вдалося зберегти. Харків’ян, у яких немає газу, просять перекрити газові вентилі.

«Просимо споживачів природного газу самостійно перекрити крани перед газовими приладами. Після закінчення ремонтних робіт на даній ділянці газопроводу буде відновлено газопостачання згідно з вимогами Правил безпеки системи газопостачання», — повідомляє пресслужба «Харківміськгазу».

Скільки часу триватимуть ремонтні роботи, невідомо.

Як писав KharkovNEWS.info, через аварію закрили частину проспекту Гагаріна  на ділянці від вулиці Південнопроектної до проспекту Льва Ландау. Рух дозволено лише екстреним та ремонтним службам.

Джерело

Новости Харькова