По Харківщині завдали авіаудару

По регіону били з авіації, мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Минулої доби через обстріли загинули троє жителів Харківщини, ще одна людина постраждала.

Росіяни обстрілювали Харківський, Чугуївський, Ізюмський і Куп’янський райони. У населених пунктах пошкоджені домівки, господарчі споруди та будівля насосної станції. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

По селу Курилівка (Куп’янський район) окупанти вдарили з реактивних систем залпового вогню «Ураган». Обстріл стався уранці. Внаслідок удару важких поранень зазнала 70-річна жінка, її ушпиталили. У селі пошкоджені приватні житлові будинки.

У Куп’янському районі під обстрілом опинилося ще одне село — Колодязне (Дворічанська громада). Там пошкоджений приватний будинок і господарчі споруди.

Удень під час мінометного обстрілу села Вовчанські Хутори загинули троє людей — чоловіки 45, 48 і 57 років. Вони були сусідами і в момент обстрілу стояли біля воріт і спілкувалися. Також під обстріл потрапили волонтери, які роздавали жителям «гуманітарку», на щастя, вони не постраждали. У селі пошкоджені будинки.

На Ізюмщині ударів завдали по селу Зелений Гай (Борівська громада). Через обстріл пошкоджена будівля насосної станції.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, учора окупанти вдарили з авіації по селу Руська Лозова на північ від Харкова. На Слобожанському напрямку росіяни обстрілювали населені пункти Ветеринарне, Козача Лопань, Малі Проходи, Гатище, Плетенівка, Бочкове, Нестерне, Кругле і Бударки.

На Куп’янському напрямку били по територіях населених пунктів Колодязне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп’янськ, Масютівка, Кислівка та Берестове.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 28 червня російські військові обстріляли із зенітно-ракетного комплексу С-300 місто Чугуїв. Дві ракети влучили у центрі Чугуєва, ще одна — у передмісті. Були пошкоджені багатоповерхівки, магазини, приватні автомобілі.

Джерело

Новости Харькова