Після масованої атаки росіян енергетики відновили світло для 440 тисяч мешканців Харківщини

На повне повернення світла споживачам знадобиться декілька днів.

Після наймасованішої ракетної атаки по енергетичній інфраструктурі України найскладніша ситуація з енергопостачанням зберігається у Харкові.

Після ракетної атаки росіян 22 березня без світла залишилось 700 тисяч споживачів. За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, протягом доби по Харкову та області було підключено до електроживлення понад 440 тисяч абонентів. Наразі відключено до 275 тис. абонентів міста і області. 

Енергетики цілодобово працюють над відновленням енергопостачання. Про це в етері національного телемарафону розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Складна ситуація у Харкові. Заживлена критична інфраструктура: водопостачання, каналізаційні насосні станції. За останніми даними, близько 30-40% споживачів вже отримали електроживлення в Харкові», — сказав він.

Енергетики роблять все можливе, щоб якомога швидше відновити нормальне електропостачання в постраждалих регіонах. 

«Ми плануємо протягом ночі і завтрашнього дня додати до електроживлення Харкова ще приблизно 40- 50% від тих спроможностей, які ми маємо на цей момент. І далі протягом декількох днів ми плануємо відновити нормальну схему постачання енергії до міста. Зауважу, що в Харківській області особливих проблем з енергопостачанням немає. Ворог цілив саме по енергетичних об’єктах, які живлять місто», — пояснив керівник «Укренерго».

Він попередив, що певні обмеження електропостачання в Харкові можуть зберігатися протягом вихідних, і ще, можливо, декількох днів, але заживлення населення — у пріоритеті енергетиків.

Як писав KharkovNEWS.info, близько 4:30 22 березня Росія завдала комбінованого ракетного удару по Харківській області. Було застосовано щонайменше 19 ракет. Близько 700 тисяч споживачів залишились без світла. У місті повний блекаут: немає світла, води, тепла, є проблеми з інтернетом. Також не працює громадський електротранспорт, метро можна використовувати в якості укриття, по місту їздять електробуси. На дорогах не працюють світлофори.

Джерело

Новости Харькова