Під час ракетної атаки на Харків постраждали пацієнтки медичної клініки

Жінки перебували на стаціонарному лікуванні.

Ракета влучила у будинок навпроти медичного центру на вулиці Благовіщенській. 

Увечері 16 грудня російська ракета пошкодила будівлю приватного медичного центру у Харкові, що спеціалізується на гінекологічній допомозі. Медзаклад працював упродовж усієї повномасштабної війни. На даний момент у ньому вибиті усі вікна, пошкоджений фасад.

У Міністерстві охорони здоров`я підтвердили руйнування у медцентрі. За інформацією МОЗу, дев`ятеро пацієнток медичного закладу були поранені. За словами начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергія Болвінова, більшість поранених з вулиці Благовіщенської — пацієнтки медзакладу.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив, що на нічному стаціонарі у клініці перебували понад десятеро жінок, кілька — після операцій. 

«Близько десяти жінок лікувалися, були там уночі. У них різного ступеню поранення. Жінка, що перебуває у найважчому стані, також із цього медичного закладу. Також поранена була медична сестра. Поранення різного характеру: осколкові, порізи, реакція на стрес», — сказав KharkovNEWS.info Дмитро Чубенко.

Нагадаємо, увечері 16 січня Росія завдала два ракетних удари по історичному центру Харкова. Обидві ракети влучили у житлову забудову на вулиці Благовіщенській. Були пошкоджені 20 будинків, будівля суду, знищені 14 автівок. Триповерховий будинок має дуже серйозні ураження.

На ранок 17 січня було відомо про 17 постраждалих: 16 жінок віком від 38 до 90 років і 31-річного чоловіка. До лікарень ушпиталені 13 потерпілих: 43-річна жінка – у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також  у важкому стані 39-річна жінка.

Джерело

Новости Харькова