П’ятирічна Саша з Харкова, тато якої служить у ЗСУ, стала наймолодшою волонтеркою

Батько, який служить сапером у ЗСУ, вийшов на сцену, коли нагороджували його доньку.

Дівчинка не бачила тата овісім місяців.

Наприкінці минулого тижня у Києві відбулася церемонія нагородження волонтерів відзнакою «ВАРТІ». Дванадцять номінантів обирали українці, залишивши на сайті проєкту понад 24 000 заявок. Ще дев’ятнадцять номінантів визначили представники проєкту «Гуманітарна «Нова пошта», до уваги брали кількість та вагу відправлень. 

У номінації «Наймолодший волонтер» перемогла 5-річна волонтерка Саша з Харкова. Як розповіли організатори, Саша займається волонтерством у фонді «Ти потрібен». Дівчинка роздає гуманітарну допомогу і подарунки дітям, збирає посилки для захисників. Під час церемонії нагородження на сцену вийшов тато дівчинки, який служить у Збройних силах України. 

«Саша мріє, щоб Україна перемогла, а її тато та всі батьки повернулися додому. Тато Олександри — сапер ЗСУ. Вона не бачилася з татом-військовим понад 8 місяців. Але щоб привітати доньку з відзнакою, командування відпустило його. Тож тато зробив сюрприз дівчинці і вийшов на сцену тоді, коли вона була там», — розповіли організатори.

Відзнака «ВАРТІ» створена для вдячності та підтримки волонтерів, які допомагають Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Як писав KharkovNEWS.info, дівчинка подарувала харківській бригаді FPV-дрон. Дарина Зиміна самотужки зібрала 20 тисяч гривень.

Джерело

Новости Харькова