Павло Фукс назвав підозру СБУ наклепом

Фукс вважає, що в оголошенні йому підозри зацікавлені люди в Службі безпеки України.

Олігарх Павло Фукс назвав заяву Служби безпеки України про оголошення йому підозри у масштабних фінансових махінаціях безпідставною.

На думку Фукса, у ній зацікавлені «окремі особи» у керівництві Служби безпеки та в інших структурах, про захист інтересів держави начебто не йдеться. Також Фукс запевняє, що у нього немає громадянства Росії і називає накладені на нього санкції безпідставними. Відповідний коментар Фукса опублікували в його офіційному Telegram-каналі.

«Подібні дії є нічим іншим, ніж наклепом та спробою завдати шкоди моїй діловій репутації з мотивів, що ніяк не пов’язані з захистом інтересів держави та національною безпекою України. Особливо хочу звернути увагу на те, що СБУ заявила про повідомлення мені про підозру як громадянину України, чим водночас підтвердила відсутність у мене російського громадянства та знівелювала обґрунтування накладених на мене у червні 2021 року санкцій – нібито через те, що я є громадянином РФ», — сказано в офіційному коментарі Фукса.

Як писав KharkovNEWS.info, у вівторок 16 травня в СБУ повідомили про оголошення підозри Павлу Фуксу, а також двом топменеджерам його холдингу. Їх підозрюють у масштабних фінансових махінаціях. За даними слідства, компанії Павла Фукса скуповували за безцінь у збанкрутілих банків кредитні зобов’язання підприємств і втручалися у їхню роботу. З 2018 року Фукс незаконно заволодів активами українських компаній на більше ніж 100 мільярдів гривень, повідомляє СБУ.

Улітку 2021 року Рада національної оборони та безпеки України ухвалила рішення про введення санкцій щодо Павла Фукса. Це було пов’язано з діяльністю компанії «Голден Деррік». За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, в один день були зареєстровані 19 підприємств у місті Олександрія на одну людину, які потім отримали дозвіл на видобуток вуглеводнів. 24 червня 2021 президент Володимир Зеленський підписав указ, яким, зокрема, ввели санкції відносно Фукса.

Джерело

Новости Харькова