П`ятсот дітей залишаються у громаді на Харківщині неподалік лінії фронту

Родини з дітьми не хочуть залишати домівки.

Росіяни не припиняють обстрілювати Куп’янську громаду.

Ворог знаходиться від Куп’янська на відстані 8-9 кілометрів, тому громада постійно відчуває його присутність. Щодня у Куп’янській громаді фіксують обстріли та руйнування. Попри це, на території громади залишаються понад 12 500 мешканців, зокрема 546 дітей.

«Це та стабільна цифра [546 дітей — ред.] , які постійно залишаються на території громади і нікуди не виїжджають. Хоча з листопада 2022 року у нас діє добровільна евакуація, і ми готові забезпечити повністю супровід, доїзд, соціальні гарантії, яких потребують люди, але, на жаль, нехтують», — розповів в ефірі національного телемарафону начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін.

Люди відмовляються виїхати у безпечне місце і, мабуть, звикають до постійних обстрілів. 

«Формулювання різні. У когось — це житло. «Я не знаю, що буде там». У когось це інші питання. Але скоріше за все це більше психологічне, й люди звикли до цього, як це не страшно казати. Відчуття безпечності, самозбереження трошки занизилося, й люди мало того, що нехтують собою, ще й нехтують своїми дітьми, і наражають їх на небезпеку постійно, а небезпека кожного дня чатує над території Куп’янської громади», — сказав Беседін.

Як писав KharkovNEWS.info, із населених пунктів Вовчанської громади, де два тижні тому була оголошена обов’язкова евакуація, вивезли у безпечне місце 184 дитини з батьками. Однак п’ять родин відмовляються залишати домівки.

Джерело

Новости Харькова